Acasă Social Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov organizează cea...

Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov organizează cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Național de Teatru „De-a râsu’ – plânsu’”

0
Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov organizează cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Național de Teatru „De-a râsu’ – plânsu’”, cu două secțiuni: teatru şi text dramatic.
Festivalul se desfășoară în regim de concurs și se adresează tuturor celor care au aspirații spre actorie si dramaturgie.
Juriul va fi format din profesioniști ai domeniului dramaturgic braşovean (actori, regizori).
Secţiunea de teatru se va desfășura pe trei categorii: copii (între 6 și 14 ani), adolescenți (între 14 și 19 ani) și adulți (peste 19 ani). Participanții vor fi jurizați în funcție de categorie, chiar și în cazul trupelor mixte. Singurul premiu pentru care toate cele trei categorii vor concura laolaltă va fi „Trofeul Festivalului”.
Secţiunea destinată textelor dramatice – monoloage, piese de teatru – este deschisă concurenţilor indiferent de vârstă şi va trebui să cuprindă texte originale despre care autorii pot dovedi că le aparţin.
Programul festivalului, programul de repetiții și alte informații utile urmează să fie comunicate de către organizatori.