Acasă Regional Sărbătoarea Zacuștii, la început de toamnă în comuna Saschiz

Sărbătoarea Zacuștii, la început de toamnă în comuna Saschiz

0

Sărbătoarea Zacuștii va avea loc din nou duminică, 3 septembrie, în satul Cloașterf, comuna Saschiz, județul Mureș. Evenimentul gastronomic se află la a doua ediție și pregătește un program plin de bucurii pentru participanți:

-drumeție cu peisaje naturale superbe, degustare de zacuscă proaspăt gătită, prânz gătit în casă din produse locale, tur ghidat al bisericii fortificate, muzică, joc, și multe alte surprize.

Prin Sărbătoarea Zacuştii ne propunem să oferim atât comunității locale cât și vizitatorilor un prilej de a sărbători valorile locale și de a-și petrece timpul liber împreună, transmițând mai departe tradiția preparării zacuștii. Acest eveniment este organizat de către Centrul de Voluntariat Saschiz, Camping Zori și Vecinătatea Femeilor din Saschiz cu susținerea Colinele Transilvaniei, Fundația Adept Transilvania și Asociația AUM din Sighișoara.
Centrul de Voluntariat Saschiz crează și implementează proiecte de solidaritate pentru folosul comunității, având viziunea unei comunități rurale care are oportunități de dezvoltare atât pentru localitate cât și pentru copiii, tinerii și adulții săi. Cu ajutorul tinerilor voluntari din comunitate oferim servicii de voluntariat, organizăm diverse programe de educație non-formală și ne implicăm în viața culturală a comunei.

Pentru mai multe detalii, click aici

Articolul precedentMEDFEST în Cetatea Făgărașului: Spectacole de teatru pentru copii
Articolul următorLibFest 2022: De ce este important să citim cărți scrise de autori români?