Acasă Actualitate Săptămâna trecută, polițiștii brașoveni au aplicat peste 1000 de amenzi și au...

Săptămâna trecută, polițiștii brașoveni au aplicat peste 1000 de amenzi și au întocmit 34 de dosare penale

0

În perioada 04 – 10 iulie 2022, polițiștii rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe raza județului Brașov, ce a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, impunerea respectării regimului legal de viteză, depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:·

  • asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță rutieră;
  • impunerea respectării tuturor normelor legale incidente domeniului rutier;·
  • combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor de autovehicule în conducerea acestora pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au utilizat aparatele drugtest, alcooltest, cinemometrele TruCam și aparatele radar.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 1.148 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 1.089 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale stipulate în O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 59 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

Dintre cele 1.089 de sancțiuni contravenționale aplicate, 378 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 36 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 21 de sancțiuni contravenționale pentru efectuarea manevrei de depășire în mod neregulamentar și 20 de sancțiuni contravenționale pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor.

De asemenea, polițiștii brașoveni au reținut 77 certificate de înmatriculare și 120 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, efectuarea manevrei de depășire în mod neregulamentar, neacordare de prioritate trecerii pietonilor sau vehiculelor, precum și pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost constatate 34 de infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 11 infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 8 infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

În toate cele 34 de cazuri au fost întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unităților de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Articolul precedentŞahiștii brașoveni au câștigat 18 medalii la Campionatele Naţionale de Şah desfășurate la Băile Olănești
Articolul următorCentrul Mobil pentru răspuns în situații de urgență este la Predeal. Echipamentul simulează situații care pot apărea în viață de zi cu zi