Acasă Sănătate-Educație „Săptămâna Prevenirii Criminalității” la Brașov. Ce activități desfășoară polițiștii în această săptămână?

„Săptămâna Prevenirii Criminalității” la Brașov. Ce activități desfășoară polițiștii în această săptămână?

0

La data de 22 mai 2022 a avut loc activitatea de debut a evenimentului “Săptămâna Prevenirii Criminalității”, cea de-a XVI-a ediție care se desfășoară în perioada 22 – 27 mai 2022.

Astfel, în prima zi, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, au desfășurat activități educativ-preventive, ocazie cu care au fost prezentate teme precum siguranța rutieră, siguranța personală și siguranța pe internet.

Activitățile au fost interactive și au urmărit încurajarea atitudinilor pozitive, suportive și empatice în colectivitate, bazate pe ajutorul reciproc și desfășurarea activităților de la egal la egal. Au fost organizate jocuri și concursuri, au fost distribuite flyere și materiale informative atât celor mici, cât și adulților prezenți, fiind transmise recomandări în ceea ce privește siguranța copiilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și riscurile la care sunt expuși minorii pe internet, dacă nu există supraveghere adecvată.

La data de 23 mai 2022, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității Brașov au desfășurat activități pe linia prevenirii discriminării, activități ce au avut ca auditoriu elevi, precum și cadre didactice și personal specializat în supravegherea copiilor, din cadrul Liceului Teoretic “George Moroianu” Săcele și Școlii Gimnaziale nr. 5 Săcele, precum și la nivelul Centrului îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc “Astra” Brașov, cărora le-au fost prezentate materiale privind noțiunea de discriminare și cum poate fi prevenit acest fenomen.

De asemenea, au fost abordate subiecte precum rolul procesului de învățământ în formarea tinerilor, consecințele care pot surveni în urma unui comportament deviant prin apartenența la anturaje nepotrivite și necesitarea respectării normelor legale, în vederea adoptării unei conduite responsabile și a simțului civic, pentru contribuirea la un climat optim de siguranță personală, cât și pentru asigurarea bunăstării întregii comunități.

Activitățile desfășurate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor continua și în perioada următoare, abordând teme de interes general, ce au ca scop informarea participanților cu privire la adoptarea unui comportament corespunzător, a unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor care decurg din comiterea de infracțiuni și care este limita dintre legal și ilegal.

 

Articolul precedentAnunț prealabil privind afișarea publică a planului și tabelului parcelar întocmite pentru Tarla 26, parcela A1069, A 1070, UAT Făgăraș
Articolul următorAu mai rămas 4 zile de autorecenzare! Aproape 70% din populația județului Brașov s-a autorecenzat