Acasă Social Săptămână de foc pentru pompierii brașoveni

Săptămână de foc pentru pompierii brașoveni

0

Săptămâna 05.02 – 11.02.2023 a fost una solicitantă pentru pompierii brașoveni, sens în care, în ultimele 7 zile,salvatorii au acționat cu promptitudine în peste 383 de intervenții și misiuni în sprijinul comunităților, a cetățenilor și a bunurilor acestora.

În acest interval, cele mai multe intervenții au fost desfășurate de către echipajele SMURD, acestea efectuând un număr de 304 misiuni, și au asistat medical 318 de persoane, aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat pentru stingerea celor 12 incendii izbucnite, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, un procent de aproximativ 85% a fost înregistrat la arderile necontrolate de miriști, vegetație uscată și deșeuri menajere, suprafața afectată însumând peste 100 ha de teren.

În ultimele 7 zile, eforturile pompierilor s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care, echipajele operative au intervenit în 33 de misiuni de acest fel, iar datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor derulate, 14 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

De asemenea, în perioada mai sus menționată, inspectoratul a participat la 34 de recunoașteri și exerciții în teren.
În decursul săptămânii la care facem referire, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, prin care a fost semnalată prezența animalelor periculoase.

În ceea ce privește partea de pregătire și reziliență a comunităților, personalul inspectoratului a participat la 2 sesiuni de instruire ale ERA (Educație, Responsabilitate, Atitudine – program de educație în învățământul preuniversitar), privind acordarea primului ajutor calificat victimelor accidentelor rutiere.
În data pe 06. februarie, un subofițer și un ofițer din cadrul ISU Brașov au participat la o activitate de instruire în domeniul situațiilor de urgență la Grădinița cu program prelungit Sânpetru, unde atât copiilor, cât și personalului prezent li s-a prezentat modul de comportare în cazul apariției unei situații de urgență.

De asemenea, în intervalul 06.02 – 08.02.2023, a avut loc un stagiu de perfecționare pentru intervenția la autoturisme electrice și mijloace de transport, în cadrul Poligonului de Antrenament și Pregătire de Specialitate Făgăraș la care au participat pompieri militari de la patru inspectorate pentru situații de urgență, si anume: ISU Brașov, ISU Maramureș, ISU Satu-Mare și ISU Iași.

Pe linie de prevenire, s-au continuat verificările la obiectivele turistice din județul Brașov.
În acest context, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, în săptămâna 05.02 – 11.02.2024, au efectuat controale la 13 unități de turism, în urma cărora au fost aplicate 62 de avertismente și 28 de amenzi în cuantum de 413.000 de lei.

Acțiunile noastre urmăresc modul în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranță fiecăruia dintre noi.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.