Acasă Social Salvatorii montani își dedică viața protejării și ajutorării celor aflați în dificultate...

Salvatorii montani își dedică viața protejării și ajutorării celor aflați în dificultate pe munte și zone greu accesibile

0
În perioada 8-9 martie 2024, un salvator montan și formator din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov alături de alți trei colegi salvamontiști proveniți de la alte structuri Salvamont din România, participă din partea Salvamont la o sesiune de pregătire deosebit de importantă la Târgu Mureș, în cadrul Centrului Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență în coordonarea Accidentelor cu Victime Multiple, organizat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în parteneriat cu Societatea Franceză de Medicină de Catastrofă.
Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică pentru salvatorii montani de a-și îmbunătăți abilitățile și de a învăța noi tehnici de intervenție. Obiectivul principal al programului este pregătirea tehnică a voluntarilor cu privire la rolul lor esențial și modul de acțiune în cazul activării planului roșu de intervenție. Mai mult, se introduce instruirea în prim-ajutor psihologic, un aspect crucial în gestionarea accidentelor sau dezastrelor cu victime multiple.
La finalul acestui program, salvatorii montani vor fi cooptați în exerciții planificate care vor simula scenarii reale, permițând aplicarea cunoștințelor dobândite într-un context practic și eficient. Astfel, colaborarea cu personalul din cadrul serviciilor de urgență va fi îmbunătățită, crescând eficiența intervențiilor în situații critice și consolidând efortul comun de salvare a vieților.
Foto: Facebook – CJ Brașov