Acasă Social Salvamontiștii brașoveni au participat la o activitate esențială de pregătire în avenul...

Salvamontiștii brașoveni au participat la o activitate esențială de pregătire în avenul Groapa de Aur din Masivul Postăvaru (FOTO)

0
În acest weekend, salvatorii din mediu subteran și speologic ai formației Salvaspeo Brașov, parte a Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, au participat la o activitate esențială de pregătire în avenul Groapa de Aur din Masivul Postăvaru, județul Brașov. Această inițiativă a inclus curățarea meticuloasă a verticalelor de bolovani și lucrul la terminusul avenului, locul în care s-a oprit, pentru moment, explorarea lui.
„Misiunea lor, concentrată pe îmbunătățirea condițiilor de acces și navigare în aven, demonstrează dedicarea lor neclintită față de pregătirea continuă și perfecționarea abilităților de salvare. Eforturile lor nu doar că asigură un mediu mai sigur pentru speologi și exploratori, dar și optimizează timpul de răspuns în caz de urgență, salvând astfel vieți.
Această activitate de pregătire reflectă angajamentul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov de a excela în domeniul complex al salvărilor speologice, pregătindu-i pe salvatori pentru provocările unice pe care le prezintă mediul subteran.
Totodată reamintim că parcurgerea unor astfel de avene și peșteri presupune un grad ridicat de risc, iar pentru reducerea acestui risc, speologia se practică într-un cadru organizat, alături de speologi experimentați, cu echipament special de Tehnică a Speologiei Alpine.”, au explicat reprezentanții Serviciului Public Salvamont Brașov.
Foto: Facebook – Salvamont Brașov