Acasă National Saltele la comandă pentru a se potrivi cerințelor individuale: puncte importante de...

Saltele la comandă pentru a se potrivi cerințelor individuale: puncte importante de luat în considerare

0

O saltea dublă cu dimensiunea de 160*200 cm este cea mai comună variantă. Este produsă de toți producătorii de mobilă, dar și dimensiunea de 180*200 cm este destul de populară. Există însă situații în care oamenii au nevoie de saltele la comandă de dimensiuni non-standard. În aceste cazuri perioada de fabricație a unei saltele nu este de obicei diferită de cea a modelelor standard. Cu toate acestea, termenul de livrare a unui produs non-standard ajunge la una sau chiar două luni.

Cum să alegi cele mai potrivite saltele la comandă?

Calitatea somnului și odihna confortabilă pe tot parcursul nopții sunt influențate de mai mulți factori importanți: dimensiunea patului, calitatea saltelei și a patului în sine, materialele și tehnologiile utilizate în producție. Testarea saltelelor înainte de a face o achiziție este crucială. Cu toate acestea, în cazurile în care este nevoie de un model non-standard, nu este ușor pentru cumpărător să viziteze mai multe magazine și să se întindă pe diferite modele pentru a evalua nivelul de confort și fermitate.

Din acest motiv, este esențial să luați în considerare în prealabil ce vă așteptați să obțineți de la o saltea. Evaluați-vă cu atenție poziția preferată de dormit: dacă dormiți pe spate, pe o parte sau pe burtă. Diferite poziții de dormit necesită niveluri diferite de sprijin și fermitate. De exemplu, cei care dorm pe spate preferă de obicei să aleagă salte cu un nivel mediu de fermitate, în timp ce persoanele care dorm pe o parte pot prefera saltele mai moi pentru a reduce presiunea asupra umerilor și șoldurilor. Fiecare are preferințe diferite de confort când vine vorba de saltele la comandă. Unii oameni preferă o suprafață moale, în timp ce alții doresc una mai fermă. Este important să găsiți un model care să se potrivească preferințelor dumneavoastră.

Menținerea alinierii corecte a coloanei vertebrale este vitală pentru un somn sănătos. Cumpărați saltele la comandă care să susțină curba naturală a coloanei vertebrale în fiecare poziție. O saltea prea moale sau prea fermă poate perturba poziția corectă și poate duce la disconfort și durere. Dacă împărțiți un pat cu un partener, luați în considerare obținerea unei salte cu proprietăți izolante bune. Această caracteristică minimizează disconfortul cauzat de mișcarea în timpul somnului. Diversele modele de saltele la comandă realizate din spumă cu memorie sau saltele hibride oferă adesea o mai bună izolare a mișcării decât saltelele tradiționale cu arcuri.

Atunci când alegeți una sau mai multe saltele la comandă, luați în considerare sensibilitatea sau alergiile. Materialele hipoalergenice și rezistente la acarieni pot ajuta la atenuarea simptomelor asociate cu alergiile și nasul înfundat. Mai mult decât atât, diversele modele de saltele la comandă sunt de obicei realizate din materiale organice și ecologice care nu emit substanțe nocive.

Ce dimensiuni de saltele sunt clasificate ca personalizate?

Saltelele la comandă  sunt potrivite pentru cei care au nevoie de un pat cu dimensiuni non-standard. Pentru a evita greșelile de calcul, este necesar să se țină cont de lungimea, lățimea și înălțimea patului. La calcularea lungimii, se adaugă 10 cm la înălțimea persoanei care va folosi salteaua. Lățimea minimă ar trebui să fie de 80 cm de persoană, iar înălțimea optimă a patului împreună cu salteaua este de 60 cm. Este vital să rețineți că dimensiunea saltelei corespunde mărimii soclului patului, în timp ce patul în sine poate fi considerabil mai mare. Persoanele care locuiesc în apartamente mici cu spațiu limitat pentru dormitor ar trebui să țină cont de acest lucru atunci când aleg dimensiunea potrivită pentru pat. Dacă dimensiunea dorită nu se încadrează în spațiul disponibil, paturile sau canapelele transformabile pot deveni o alternativă  ideală.

Modele de saltele la comandă au  dimensiuni care diferă de dimensiunile standard oferite de majoritatea producătorilor. Dimensiunile standard includ saltele care au 80, 90, 120, 140, 160, 180 sau 200 cm lățime și 190, 195 sau 200 cm lungime. Modelele pentru copii au 60, 70 sau 80 cm lățime și 120, 140, 160 sau 190 cm lungime. Diversele modele de saltele la comandă cu dimensiuni non-standard pot avea forme neobișnuite – rotunde, ovale sau colțuri rotunjite.

Un somn bun de noapte este esențial pentru sănătatea generală și bunăstarea dumneavoastră. Deși există mai mulți factori care contribuie la un somn odihnitor, alegerea saltelei potrivite joacă un rol cu ​​adevărat crucial. Un produs de înaltă calitate nu numai că oferă confort, dar ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale, reduce punctele de presiune și minimizează tulburările de somn.

Dacă este necesar să cumpărați saltele la comandă,  magazinul online Askona este pregătit să satisfacă preferințele dumneavoastră  non-standard de orice complexitate. La fabricarea unui produs, magazinul ia în considerare cerințele tehnice, preferințele și posibilitățile financiare ale clientului, iar consultanții sunt pregătiți să-și însoțească clienții pe tot parcursul procesului.

Articolul precedent4 medalii de aur obținute de pompierii brașoveni la competiția internațională European Police and Fire Games
Articolul următorExpoziție de ”monstruozități” la Banca de Cultură Apollonia. Ce spun brașovenii (FOTO)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.