Salamul de Sibiu Agricola IGP a ajuns, în ultimele zile ale lunii martie, pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale Americii, fiind primul aliment românesc de origine animală exportat pe piaţa americană, după o întrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimburi comerciale bilaterale pe acest segment, potrivit unui comunicat de presă al Grupului Agricola.
În ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP a trecut de depozitul vamal de intrare în SUA, iar de luni se află pe rafturile magazinelor.
„Ne-am aliniat în integralitate la toate condiţiile impuse pentru obţinerea certificării de export SUA, evident cu eforturi şi costuri aferente, însă acest proiect de acreditare a produselor crud-uscate nu ajungea cu succes la final, dacă nu am fi fost monitorizaţi, sprijiniţi şi ajutaţi în armonizarea legislaţiilor, pas cu pas, de către conducerea şi echipele de specialitate ale Autorităţii Naţionale şi Judeţene Sanitar Veterinare, cărora le mulţumim!”, a spus Angelica Şmil, director general Salbac SA, companie a Grupului de firme Agricola, potrivit economedia.ro.
Foto: alimentaraonline.com