Acasă Sănătate-Educație S-au aprobat 150 de posturi pentru județul Brașov în domeniul sănătății

S-au aprobat 150 de posturi pentru județul Brașov în domeniul sănătății

0

Guvernul României, a aprobat, astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, un memorandum privind aprobarea unei sesiuni de organizare a unor concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate și asistență socială din cadrul instituțiilor publice locale care au depus cereri eligibile neaprobate în anul 2023.

“Am susținut încă de anul trecut în Guvern ideea că sunt profesii și categorii sociale sensibile, care vor fi afectate de blocarea sau reducerea posturilor, iar repercusiunile se vor simți în toată societatea. Instituțiile statului trebuie să fie mai suple, dar să rămână eficiente. Aveam nevoie de cadrul legal pentru ca instituțiile din domeniul sănătății să nu fie afectate, pentru că lipsa de personal conduce la efecte nefaste pentru toți cetățenii vulnerabili. Serviciile medicale sunt indispensabile populației și atragerea de personal de calitate este o nevoie permanentă“, a precizat ministrul dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea.

Astfel, ca urmare a solicitărilor depuse către Ministerul Dezvoltării de instituțiile publice din toată țara, inclusiv din județul Brașov, s-a aprobat organizarea examenelor sau a concursurilor în vederea ocupării a 4.555 de posturi vacante sau temporar vacante.

Dintre cele 4.555 de posturi, pentru unitățile medicale și de asistență socială din județul Brașov s-au aprobat 150 de posturi în municipiile Brașov, Săcele, Codlea și Făgăraș, precum și în orașul Victoria, dintre care 41 de posturi pentru medici (inclusiv stomatologi), 50 pentru personalul medical auxiliar, 23 pentru personalul de specialitate și 36 pentru personalul auxiliar:

  • Brașov: 84 posturi (dintre care 13 de medic)
  • Săcele: 20 posturi (dintre care 11 de medic)
  • Codlea: 10 posturi (dintre care 4 de medic)
  • Făgăraș: 1 post de personal de specialitate
  • Victoria: 35 posturi (dintre care 13 de medic)