Acasă Social S-a urcat la volan băut, fără permis, fără RCA și cu ITP-ul...

S-a urcat la volan băut, fără permis, fără RCA și cu ITP-ul expirat

La data de 16 septembrie 2022, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, care conducea un autovehicul pe raza localității Hoghiz, din județul Brașov.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,66 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul nu deține asigurare RCA și are ITP-ul expirat, în acest sens fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale în vigoare.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.