Acasă Social S-a redeschis urmărirea penală în dosarul ”Catacombele”

S-a redeschis urmărirea penală în dosarul ”Catacombele”

0

Magistrații brașovenii au decis joi ”redeschiderea urmăririi penale în dosarul de urmărire penală” în dosarul ”Catacombele Brașovului”.

Admite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, formulată în dosarul 19/P/2021. În baza art. 335 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei din data de 21.11.2022 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov în dosar nr. 49/II-2/2022 şi confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul de urmărire penală 91/P/2021. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 16.02.2023. Judecător de Cameră Preliminară,
Document: Hotarâre cameră consiliu  10/2023  16.02.2023”, se arată pe portalul instanței. 

Urmărirea penală a început după ce Primăria Brașov a dat catacombele Brașovului unei asociații, dar fără să existe acte legale, un acord al Consiliului Local Brașov. Mânăria din administrația USR a ajuns și în atenția celor de la Curtea de Conturi Brașov care au atras atenția asupra neregulilor. Din păcate, nu sunt singurele nereguli din administrația condusă de primarul Allen Coliban. Curtea de Conturi a arătat că sunt probleme și la Clubul FC Brașov, dar și cu banii plătiți pentru serviciile juridice. Nu este exclus ca în următoarea perioadă să fie declanșate mai multe dosare penale.

 

dosar