Acasă Social S-a deschis o nouă legătură între partea superioară a masivului Postăvarul și...

S-a deschis o nouă legătură între partea superioară a masivului Postăvarul și Poiana Brașov

0

Începând de astăzi, 17 ianuarie, cei care vor schia pe pârtia Sulinar vor putea coborî la telegondolă, fiind deschisă pârtia Subteleferic, de la varianta Bradul până în Poiană.

Noi vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă: de azi se va putea schia și pe pârtia Subteleferic, între ieșirea de pe pârtia Sulinar, canal și stația inferioară a telegondolei. Datorită temperaturilor coborâte, am reușit să producem zăpada artificială necesară pentru a amenaja și acest tronson de pârtie. Astfel, se poate schia până în Poiana Brașov, la telegondolă, pe Drumul Roșu, cu ieșire pe Subteleferic sau pe pârtia 3D și apoi Drumul Albastru, iar schiorii experimentați vor putea coborî pe pârtia Sulinar, fiind amenajate atât Zidul mare, cât și varianta. Ieșirea de pe această pârtie se va putea face fie pe Subteleferic, spre telegondolă, fie spre cabina Capra Neagră, pe varianta spre pârtia Bradul.

Se schiază pe pârtiile Drumul Roșu (integral), Sulinar (integral), Lupului (partea superioară), Subteleferic, de la ieșirea din canal, Kanzel și Doamnei. Vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Starea pârtiilor este bună, mai ales că în ultimele două zile s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale.

Stratul de zăpadă bătută pe pârtie măsoară 25 de cm în partea inferioară a masivului și ajunge până la 40 de cm pe pârtiile din zona superioară.

Vă reamintim că, din acest sezon, în fiecare zi de miercuri brașovenii plătesc 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00.

Ski-pass-urile, inclusiv cu opțiunile valabile pentru Miercurea brașovenilor, pot fi încărcate și on-line, pe www.skibv.ro .

 

Instalații pe cablu și de unde procurăm bilet

Astăzi funcționează telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare este la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră). La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Pentru recuperarea garanției de 20 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă.

Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și online, pe platforma www.skibv.ro. Utilizatorii își pot încărca online ski-pass-urile și cu abonamente, nu doar cu puncte, fie cu intervale orare, fie cu ore sau zile. Utilizatorul trebuie să-și creeze un cont, printr-o procedură simplă, care presupune doar introducerea adresei de e-mail. Sistemul generează automat un link de confirmare, trimis pe e-mail, care permite apoi setarea unei parole și înregistrarea în cont. Mai multe detalii, inclusiv un tutorial care prezintă modul de creare a contului și de încărcare a ski-pass-ului, găsiți pe www.skibv.ro.