Acasă Turism România va fi promovată, în 2024, la 16 târguri de turism

România va fi promovată, în 2024, la 16 târguri de turism

Pavilionul național, în cadrul căruia vor putea fi prezenți reprezentanți ai asociațiilor, federațiilor și organizațiilor de profil, ai Organizațiilor de Management al Destinației, precum și operatori economici, va promova destinația turistică România pe fiecare piață țintă și va oferi, astfel, o importantă platformă de întâlniri pentru profesioniștii din domeniu, facilitând, totodată, și contactul cu publicul pasionat de călătorii.
Lista evenimentelor a fost întocmită în colaborare cu membrii Consiliului Consultativ al Turismului și a fost aprobată prin OMEAT nr. 1507 /20.12.2023. Documentul poate fi consultat aici.
Operatorii economici interesați să fie alături de MEAT la târgurile internaționale de turism pot beneficia, prin intermediul unei schemei de minimis aprobate prin OMAT nr. 330/20.01.2023, de decontarea a 50% din cheltuielile transportului extern, însă fără a depăși echivalentul a 500 euro, și a 50% din cheltuielile aferente primei nopți de cazare, în ambele cazuri pentru câte un reprezentant/expozant.
Mai mult, instituția acoperă, în proporție de 100%, cheltuielile aferente taxei de participare, închirierea spațiului la stand de la organizatori, precum și personalizarea, amenajarea și decorarea stadului, în limita a 3 mp/expozant.