Acasă Actualitate România va avea Registrul național de evidență și urmărire a afecțiunilor alergice...

România va avea Registrul național de evidență și urmărire a afecțiunilor alergice și imunologice

0

România va lua în evidență și va urmări afecțiunile alergice și imunologice din rândul populației. Gabriel Andronache, deputat PNL de Brasov, și-a exprimat punctul de vedere referitor la noua lege privind sănătatea oamenilor.

„A intrat în vigoare Legea nr. 242/2023 care stabilește obligația în sarcina Ministerului Sănătății de a înființa Registrul național de evidență și urmărire a afecțiunilor alergice și imunologice, un instrument util care va facilita accesul  la diagnostic și tratament cât și cunoașterea la adevarata dimensiune a alergiilor care afectează sănătatea populației.

Înregistrările în Registru se fac de către medicii specialiști cu ocazia efectuării consultului medical, punerii diagnosticului, obținerii rezultatelor analizelor sau testelor recomandate, emiterea unor prescripții ori recomandări medicale precum și ori de câte ori constată ulterior modificarea datelor inițiale.

Persoanele care prezintă risc de şoc anafilactic beneficiază, anual şi în mod gratuit, de două doze de adrenalină pentru autoinjectare, în baza documentului medical eliberat de medicul specialist.”, a transmis Gabriel Andronache, deputat PNL de Brasov.

Articolul precedentUn alt weekend plin cu intervenții pentru Salvamont Brașov
Articolul următorLucrările la podul peste Pârâul Berivoi sunt în grafic