Comisia Europeană în România precizează că, primele 5 poziții din clasamentul celor mai bune „bucătării” din lume sunt ocupate de state din Uniunea Europeană , conform Taste Atlas.
România se află pe locul 4! În total, 15 state membre ale Uniunii Europene au fost incluse în clasament.
În mai 2020, Comisia Europeană a prezentat Strategia „De la fermă la consumator”. Printre altele, obiectivele strategiei sunt:
- asigurarea unei oferte de produse alimentare suficiente, accesibile ca preț și nutritive în limitele planetare
- înjumătățirea utilizării pesticidelor, a îngrășămintelor și a vânzării de antimicrobiene
- creșterea suprafețelor de teren destinate agriculturii ecologice
- promovarea unui consum alimentar și a unor diete sănătoase mai durabile
- reducerea pierderilor și a risipei de alimente
- combaterea fraudei alimentare de-a lungul lanțului de aprovizionare cu alimente
- îmbunătățirea bunăstării animalelor
Sursă foto : Taste Atlas