Acasă National România FĂRĂ performanțe! Suntem în afara Zonei Euro, a spațiului Schengen, OECD,...

România FĂRĂ performanțe! Suntem în afara Zonei Euro, a spațiului Schengen, OECD, dar intrăm și cu vize în America

0

După mai bine de șapte ani la conducere, președintele Klaus Iohannis nu are cu ce performanțe să se laude. La fel este și cazul liberalilor și social-democraților care au alternat la guvernare.

România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro și nu și-a câștigat locul nici în spațiul Schengen, principalele probleme fiind legate de corupția endemică și justiția nereformată.

Totodată, România nu a intrat nici în OECD și nici în programul Visa Waiver, care le-ar permite românilor să ajungă în Statele Unite fără viză.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, România este, din nou, prima în UE în topul negru al morților în accidente, iar la capitolul turism stăm la fel de prost, în ciuda potențialului pe care îl are țara noastră.

Ultima perioadă, ne-a demonstrat cum stau lucrurile și în Sănătate. Românii merg la spital pentru a primi îngrijiri medicale pentru o boală, dar riscă să plece cu mai multe.

În ceea ce privește învățământul, proiectul „România Educată” pare a fi îngropat în sertare, în timp ce tot mai mulți copii abandonează școala.

 

Sursa: B1tv.ro