Acasă Social Revolta anticomunistă a brașovenilor, din 1987, ar putea fi un capitol distinct...

Revolta anticomunistă a brașovenilor, din 1987, ar putea fi un capitol distinct în manualele elevilor

Politicianul Adrian Ioan Veștea, împreună cu ministrul educației, Ligia Deca, susține introducerea, în manualele de istorie, de clasa a XI-a, a unui capitol distinct cu privire la revolta muncitorească de la Brașov, din 15 noiembrie 1987.

„Evenimentul a avut un rol crucial în căderea comunismului din România și în conturarea democrației naționale, constituind un punct de reper în lupta poporului român împotriva sistemului dictatorial.

Semnificația revoltei de la Brașov trebuie să devină o referință obligatorie pentru cronologia comunismului, o temă de dezbatere pentru rețeaua europeană a memoriei istorice, precum și o invitație la un dialog onest privind evenimentele din istoria recentă.”, a transmis Adrian Ioan Veștea într-o postarea pe pagina sa oficială de Facebook.

Față de această mișcare s-a arătat solidar și  Gabriel Andronache, liderul deputaților liberali, care tot prin intermediul Facebook a transmis: „Susțin demersul Ministrului Adrian Veștea și al Ministrului Ligia Deca pentru ca revolta anticomunistă a brașovenilor din 1987 să fie capitol distinct în manualul școlar obligatoriu de anul viitor, de la clasa a XI-a, referitor la istoria luptei anticomuniste din România.”