Acasă Administrativ Reprezentanții de la Mediu confirmă că nu s-a redus deloc poluarea la...

Reprezentanții de la Mediu confirmă că nu s-a redus deloc poluarea la Brașov

0

Cu un Forum al Orașelor Verzi nu se reduce poluarea! Unde sunt parcurile, unde sunt spațiile verzi promise, de ce încă mai miroase a gunoi la Brașov?

Al treilea an de mandat pentru primarul USR din Brașov!Dacă în campania electorală se vorbea mult despre reducerea poluării, fiind una din temele preferate ale liderilor USR din Brașov, măsurătorile realizate în ultimii ani privind calitatea aerului arată că în municipiu, gradul de poluare a rămas la fel, ba chiar mai rău.

O confirmare în acest sens a venit și de la reprezentanții APM Brașov care susțin că, potrivit stațiilor de monitorizare a aerului amplasate în oraș, poluarea nu s-a diminuat. Ba mai mult, numărul autoturismelor este într-o continuă creștere, ceea ce duce automat la eliberarea mai multor noxe.

Sunt zone din Brașov unde poluarea atinge cote alarmante, motiv pentru care Municipiul Brașov a fost și în top 3 al orașelor poluate din România, după București și Iași.

Din păcate, la Brașov nu au apărut nici parcuri, dar nici nu s-a mărit suprafața de spații verzi. O îmbunătățire s-a văzut la finalul mandatului fostului primar Scripcaru care a pus accent puternic pe înnoirea parcului de autobuze RATBV. Acum orașul este plin de autobuze electrice și troleibuze.

Din păcate, administrația USR a spus una și a făcut alta…În trecut au vrut referendum local pentru două noi parcuri…Acum, nici urmă de parcuri, nici urmă de acei useriști îmbrăcați în haine de ”societate civilă”.