Acasă Social Reîncepe transportul gratuit al bicicletelor în Poiana Brașov. RATBV a crescut capacitatea...

Reîncepe transportul gratuit al bicicletelor în Poiana Brașov. RATBV a crescut capacitatea de transport la 60 de biciclete/oră

0

Având în vedere condițiile meteo favorabile, dar și solicitările primite din partea bicicliștilor, operatorul de transport RATBV va relua, de mâine, transportul bicicletelor în Poiana Brașov. Toate autobuzele care vor circula pe linia 20 vor asigura și transportul bicicletelor.

În fiecare zi, pe linia 20 toate autobuzele care pleacă din Livada Poștei vor fi dotate cu sisteme de transport pentru biciclete. În funcție de frecvența acestora, în zilele de weekend sau în cele cu cerere mare, autobuzele de pe linia 20 vor putea transporta 60 de biciclete/oră, fiecare platformă fiind prevăzută cu 10 suporturi.

Conform precizărilor reprezentanților RATBV, bicicletele vor fi încărcate și asigurate de proprietarii acestora, conducătorul auto urmând să verifice faptul că prinderea s-a realizat corect, pentru a preveni apariția oricărui incident.

Suporturile de transport sunt omologate și nu prezintă pericole pentru siguranța bicicletelor.

Pentru a nu apărea situații de nerespectare a graficelor de circulație, persoanele care doresc să beneficieze de serviciul gratuit sunt rugate să se prezinte cu aproximativ 10 minute înainte de plecarea în cursă la peronul de îmbarcare, din Livada Poștei sau Poiana Brașov, pentru a avea timp să-și încarce și să-și asigure bicicletele.

Transportul bicicletelor se realizează gratuit