Acasă Sănătate-Educație Redacția Revistei PRICHINDEL îi așteaptă pe liceeni din Brașov la atelierul gratuit...

Redacția Revistei PRICHINDEL îi așteaptă pe liceeni din Brașov la atelierul gratuit de graphic design și prepress

0

În etapa a II-a a proiectului Redacția Prichindel, organizat de Asociația Forums, vom realiza Revista PRICHINDEL cu cele mai bune lurări ilustrate primite de la cei 200 de elevi participanți la atelierele creative și de ilustrație.

Un număr de 10 elevi de liceu din Brașov pot participa, în perioada 16 mai – 1 iunie 2024, la atelierul gratuit de graphic design și prepress. Cei interesați sunt invitați să se înscrie până în data de 09.05.2024, prin email la adresa asociatiaforums@gmail.com

 

Despre atelier:

Revista PRICHINDEL așteaptă bunul de tipar! Lucrările primite la Redacția Prichindel au nevoie de prelucrare pentru a fi publicate. Ce trebuie să facă redacția, respectiv cei 10 participanți selectați, cu ajutorul coordonatorilor?

– tehnoredactarea și corectarea textele primite; scanarea și procesarea ilustrațiilor, design copertă; realizarea machetei finale a revistei.

 

Număr de ateliere: 6 (teoretice și practice)

Număr de locuri disponibile: 10

Perioada de desfășurare: 16 mai – 01 iunie 2024

Participare gratuită

Coordonatori: Alexandra Goldillo și Alexandru Ciubotariu

 

Cine poate participa:

Elevi de liceu care au cunoștințe și competențe medii în utilizarea calculatorului și suita Adobe. Atelierul este deschis pentru cei cu simț artistic, creativitate și dorință de învățare.

 

Ce vei învăța:

– Noțiuni introductive: etapele realizării unei reviste și introducere în graphic design

– Curs teoretic despre realizare copertă revistă, compoziție și elemente grafice interior revistă

– Programe de procesare a imaginilor și textelor

– Pregătirea revistei pentru print

 

Înscriere și participare:

Înscrierile se realizează prin email la adresa asociatiaforums@gmail.com , până în data de 09.05.2024, ora 24:00, în care ne transmiți datele de contact (nume și un număr de telefon) și competențele și cunoștințele pe care le ai în utilizarea calculatorului și suita Adobe.

Cursurile se vor desfășura fizic în Brașov, în perioada 16 mai – 01 iunie 2024, în zilele de joi și sâmbătă.

 

Despre coordonatori:

ALEXANDRA GOLDILLO este ilustratoare de cărți pentru copii și albume de benzi desenate și locuiește în Brașov. A publicat romane grafice, a apărut în antologii de profil și a fost premiată de mai multe ori la Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice din Brașov.

ALEXANDRU CIUBOTARIU este un artist care trăiește și lucrează în București. Este cunoscut pentru creația de bandă desenată, dar și pentru street-art-ul creat sub numele de Pisica Pătrată. Are mai mult de 100 de expoziții și intervenții în spații expoziționale în țară și în străinătate (Grecia, Franţa, Ungaria, Belgia, Maroc, Serbia, Republica Moldova, Germania, Cehia, Polonia, Italia, Portugalia, Elveția, USA,  Spania, Finlanda, Croația).

 

Proiectul Redacția Prichindel este realizat de Asociația Forums, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov și Editura Casa Radio, și este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.