Acasă Actualitate Record! Bărbat depistat băut de două ori în mai puțin de o...

Record! Bărbat depistat băut de două ori în mai puțin de o oră

0

În data de 02.02.2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au dispus reținerea unui bărbat, în vârstă de 50, după ce ar fi fost depistat de două ori, în mai puțin de o oră, în timp ce conducea autovehiculul sub influența alcoolului.

Astfel, in cadrul unei acțiuni pe care polițiștii rutieri au desfășurat-o, au oprit în trafic un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat sub influneța alcoolului. Acest lucru a fost determinat prin testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După întocmirea documentelor de constare bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere și i s-a atras atenția că nu mai are dreptul să conducă autovehicule până la expirarea perioadei de suspendare.

Cu toate acestea, persoana a ignorat măsura luată de polițiști, iar după aproximativ o oră a fost din nou identificat în trafic. Și de această dată conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar alcoolemia acestuia a indicat valoarea de 0,58 mg/l.

Pentru rezultatul stabilit, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală autorizată și i s-au recoltat mostre biologice care au sbabilit o alccolemie în sânge de 1,57 g/l.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere șă conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Față de bărbatul cercetat s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, care a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.-Brașov.

Dosarul este instrumentat de Serviciul Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.