Acasă Social Razie la Brașov! Weekendul trecut, polițiștii au aplicat amenzi cu valoare totală...

Razie la Brașov! Weekendul trecut, polițiștii au aplicat amenzi cu valoare totală de peste 19.000 de lei

În perioada 18-19 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat acțiuni cu efective mărite în mai multe zone din municipiul Brașov, care au avut ca scop menținerea unui mediu de siguranță adecvat, în special prin prevenirea și combaterea infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului, dar și pentru combaterea infracțiunilor și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare ale accidentelor rutiere.

 

În perioada 18-19 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat activități complexe în mai multe zone din municipiul Brașov, activități care au avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui mediu sigur pentru cetățeni. Aceste acțiuni au vizat în special prevenirea și combaterea infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului, dar și combaterea infracțiunilor și prevenirea principalelor cauze generatoare ale accidentelor rutiere.

În cadrul eforturilor de consolidare a siguranței rutiere, polițiștii au desfășurat activități complexe pentru identificarea și sancționarea abaterilor de la normele legale. De asemenea, în contextul în care șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise reprezintă un pericol major pentru siguranța, s-a acordat o atenție deosebită depistării acestora. Totodată, acțiunile au vizat și identificarea și sancționarea conducătorilor auto care parchează autoturismele, fără drept, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Acțiunea a fost organizată și executată de Poliția Municipiului Brașov, Secțiile 1-5 de Poliție, Biroul de Investigații Criminale, Biroul Rutier, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, a Grupării Mobile de Jandarmi Brașov și al Poliției Locale Brașov.

În timpul acțiunilor au fost legitimate 220 de persoane și au fost verificate aproximativ 135 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate polițiștii au aplica aproximativ 50 de sancțiuni contravenționale, cu valoare totală aproximativă de 19.420 de lei.