Acasă Social Razie de amploare la Brașov soldată cu 62 de sancțiuni contravenționale, cu...

Razie de amploare la Brașov soldată cu 62 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 46.150 de lei

0

La data de 21 februarie a.c., Poliția Municipiului Brașov – Biroul Rutier a desfășurat mai multe acțiuni în municipiul Brașov, ce au avut drept scop menținerea un mediu de siguranță adecvat, în special pentru respectarea regimului legal de viteză, dar și pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor rutiere.

Rezultatul activităților s-a concretizat în aplicarea a 62 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 46.150 de lei, dintre care 45 au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză.

De asemenea, în urma acțiunilor întreprinse, a fost ridicat 1 certificat de înmatriculare și au fost reținute, în vederea suspendării, 4 permise de conducere.

Cu ocazia controalelor efectuate, politiștii a fost depistat și un conducător auto, pentru care testarea cu aparatul din dotare a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,72 mg/l alcool pur în aerul respirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu certitudine a cantității de alcool consumată.

În cauză a fost deschis un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Acțiunile vor continua în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică!