Acasă Actualitate Raza de Speranță Brașov organizează activități gratuite pentru copii cu dizabilități

Raza de Speranță Brașov organizează activități gratuite pentru copii cu dizabilități

0

Ateliere tematice de suport în dezvoltarea abilităților de viață independentă, comunicare și abilitare socială și activități tematice outdoor dedicate copiilor cu TSA şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, acordate gratuit in cadrul proiectului ReConnect & Respiro.

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov prin Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al Judeţului a proiectelor de asistență socială pe anul 2023

Pe parcursul a 3 luni, în perioada 15.06.2023 – 15.09.2023, 25 copii aflați în situație de risc și/sau cu dizabilități (TSA și tulburări asociate, tulburări în dezvoltarea globală, tulburări de comportament, tulburări pervazive de dezvoltare, etc), de vârstă școlara și preșcolară, au participat gratuit la activități indoor de socializare/de comunicare și abilitate socială  și la activăti indoor de terapie ocupațională/deprinderi de viață independentă și participarea la  activități outdoor (excursii și tabără).

Activitățile desfășurate in cadrul proiectului au urmărit creșterea calității vieții copiilor aflați în situație de risc și/sau cu dizabilități (TSA și tulburări asociate, tulburări în dezvoltarea globală, tulburări de comportament, tulburări pervazive de dezvoltare, etc) ajutându-i să-și dezvolte propriile capacități și competențe prin acordarea de servicii sociale în vederea incluziunii/integrării sociale și creșterea vizibilității în mediul comunitar.

De ce proiectul ReConnect & Respiro?

” Activitățile proiectului vin ca o completare firească a activaților recurente ale Asociației. Socializarea, alături de celelalte procese ale dezvoltării, reprezintă o coordonata importanta a modelarii personalității, a modalităților de manifestare in cadrul social si a comunicării cu cei din jur. Socializarea este un proces firesc, dar si fundamental in devenirea omului ca ființa socială, un proces necesar prin care omul asimilează, dar și împărtășește la rândul său.

Terapie, socializare, integrare. Dacă prima etapă în procesul de învățare pentru copiii cu minți aparte se petrece în camera de terapie și acasă, socializarea și integrarea au nevoie de un context mai larg, de un mediu în care copiii să interacționeze, să se joace împreună și să exerseze abilități pe care în centre sau acasă nu au ocazia să le pună în practică. Excursiile scurte, mini-taberele și tabere integrative sunt esențiale pentru copiii cu minți aparte. Sunt un spațiu de exersat viața reală și un loc de legat prietenii”, a transmis Diana Niță – Președinte.

Detalii despre activitățile desfășurate in cadrul proiectului ReConnect Respiro puteti vizualiza pe site-ul organizației:www.razadesperantabrasov.ro

Ateliere tematice de comunicare și abilitare socială, ateliere de terapie ocupațională și viată independentă

Activități outdoor:tabără tematică de abilitare și dezvoltare personală Veseud 11, jud Sibiu; Excursii tematice la: Dino Park, Gradina Zoologică Brașov, Aventura Park și ateliere de hipoterapie la Centrul de echitație Cișmașu.