Acasă Actualitate Râșnov: S-a lăsat cu dosare penale pe bandă rulantă pentru șoferi drogați

Râșnov: S-a lăsat cu dosare penale pe bandă rulantă pentru șoferi drogați

0

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul a patru dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe”.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse de polițiștii rutieri, în perioada 03 martie-04 martie 2023, între orele 17.00-01.00, pe raza localității Râșnov au fost opriți pentru control trei conducători auto, cu vârste cuprinse între 28 și 32 ani.

Având în vedere că aceștia prezentau indicii în comportamentul lor că s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise, cei trei conducători auto au fost testați din punct de vedere al stabilirii prezenței unor astfel de substanțe în organism iar rezultatul a fost pozitiv la doi dintre ei pentru substanța canabis, iar la cel de-al treilea la substanța cocaină.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție legală.

 

Polițiștii râșnoveni efectuează cercetări în cadrul unui alt dosar penal, cu persoana cercetată în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Astfel, în data de 04 martie 2023, în jurul orei 01.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, o femeie, în vârstă de 31 de ani, care conducea un autoturism pe raza localității Râșnov.

Întrucât conducătoarea auto nu a putut face dovada deținerii unui permis de conducere, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date aparținând Poliției Romane, ocazie cu care s-a stabilit că aceasta nu este posesoarea unui astfel de document.

Mai mult, la testarea conducătoarei auto cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv la canabis. În consecință, aceasta a fost condusă la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

Polițiștii au luat măsura reținerii femeii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.