Acasă Administrativ Râșnov, capitala mondială a săriturilor cu schiurile

Râșnov, capitala mondială a săriturilor cu schiurile

0
Râşnovul este în aceste zile capitala mondială a săriturilor cu schiurile, prin desfăşurarea etapelor de Cupă Mondială la masculin şi feminin, în perioada 16-19 februarie‼️
Un nou pas înainte către consolidarea celui mai modern complex de sărituri cu schiurile din sud-estul Europei s-a făcut anul acesta prin montarea instalației de nocturnă, care va permite televizarea în prime time a etapelor de Cupă Mondială programate în România.
Organizatorii – Federaţia Română de Schi Biatlon, în colaborare cu Primăria Oraşului Râşnov şi Consiliul Judeţean Braşov – îşi urmează visul, acela de a avea și tribune pentru spectatori, și spații noi, moderne pentru centru de presă, pentru oficiali și pentru sportivi.
📌 Anul acesta sunt programate 4 etape din calendarul FIS SKI JUMPING WORLD CUP, două etape în competiția feminină, întreceri individuale, și două etape din competiția masculină, una la individual și cea de-a doua la Super Team.
Vă reamintim că această relativ nouă competiție și-a avut debutul chiar aici, la Râșnov, anul trecut.
👉🏻 La feminin, etapele sunt programate vineri după-amiază, începând cu ora 16:00, când se va da startul primei runde (calificările având loc cu o zi înainte, joi, tot după-amiază, începând de la ora 16:00) și sâmbătă dimineață, începând cu ora 10:00.
👉🏻 Băieții vor avea un antrenament oficial vineri dimineață, de la ora 10:00, urmând ca întrecerile individuale să se desfășoare sâmbătă după-amiază, de la ora 16:15, calificări, iar de la ora 17:00 prima rundă din concurs.
👉🏻 Competiția de Super Team va avea loc duminică, de la ora 16:00, calificări, urmând ca la ora 17:00 să fie dat startul în prima rundă.
Și în acest an, Consiliul Județean Brașov și Primăria Orașului Râșnov s-au implicat alături de Federația Română de Schi Biatlon în asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea acestui important eveniment sportiv de anvergură mondială pe care România l-a primit spre organizare.
Pentru organizarea perfectă şi desfăşurarea ireproşabilă a competiţiilor, Consiliul Judeţean Braşov a aprobat în cadrul şedinţei ordinare din 31 ianuarie încheierea unui Acord de Asociere între UAT Judeţul Braşov, UAT Oraşul Râşnov şi Federaţia Română de Schi Bialtlon, precum şi alocarea sumei de 565.000 de lei.
Suma din bugetul judeţean a fost utilizată pentru închirierea serviciilor de instalare a iluminatului nocturn la Baza Olimpică din Valea Cărbunării, pentru amenajarea trambulinelor şi a terenului din jur, după cum a precizat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, în cadrul conferinţei de presă de prezentare a evenimentului.
Spectatorii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare să-i încurajeze pe sportivi, având în vedere că intrarea este liberă, iar accesul este cât se poate de facil, urmând ca la un interval de circa 30 de minute să plece câte un autobuz din fața cinematografului Amza Pelea, Str. Mihai Viteazul, cu destinația Valea Cărbunării, Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă.
Articolul precedentAccident între 2 autoturisme, soldat cu moartea unui tânăr de 18 ani
Articolul următorLinia gratuită 130S va asigura legătura între centrul Râșnovului și Baza Trambulină
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.