Radu Paul, unul dintre cei mai implicați brașoveni, continuă să inspire prin acțiunile sale care pun comunitatea pe primul loc. An de an, el se dedică unor proiecte menite să ajute persoanele aflate în dificultate, devenind un adevărat reper pentru generozitate și implicare.
O inițiativă devenită tradiție în preajma sărbătorilor de iarnă este transformarea colindatului într-o acțiune caritabilă. De trei ani, Radu organizează un grup de copii colindători care duc spiritul Crăciunului în casele prietenilor și în firme, strângând bani pentru cauze nobile.
„Identific un ONG pe care sa il ajutam cu bani. Formez o trupa de colindatori copii, indiferent de varste. Eu am “construit” in jurul fetelor mele, 8 si 14 ani. Vin cu prieteni de aceeasi varsta, vreo 5-8 copii. Apoi fac un program de colindat pentru zilele de dinaintea Craciunului. Mergem acasa si la firme, la prieteni ai mei. Copiii si gazdele colindate stiu din capul locului ca strangem bani pentru caritate, iar dulciurile le raman copiilor. Si sunt “munti de dulciuri”.
Imi place ideea pentru ca:
1. Oferim o lectie frumoasa copiilor care merg la colindat, despre traditia colindului,
2. Ducem colinda in casele prietenilor,
3. Oferim gazdelor sansa de a contribui pentru o cauza a unei asociatii,
4. Ajutam cu bani o asociatie,
5. Copiii se conecteaza cu beneficiarii asociatiei pe care o sustin si inteleg ca este bine sa ne implicam in comunitate,
6. Petrec timp de calitate cu copiii mei si prietenii lor.”, a precizat Radu Paul – aspciația Brașovul Altfel.
Cum poti folosi aceasta idee pentru tine?
In primul rand sa ai disponibilitate si sa iti aloci timp pentru organizarea unei actiuni de colind.
„Noi mergem 2-3 ore zilnic, timp de 4-5 zile, dar se poate merge si mai putin… sau mai mult.
Ma ofer sa te sprijin cu tot ce pot: cum sa formezi trupa, cum sa iti faci programul, cum sa contactezi posibilele gazde, cum sa transporti copiii, cate colinde sa cantati, cum sa repetati colindele, cum sa gasesti si sa interactionezi cu asociatia aleasa, etc… tot ce am invatat eu in 3 ani.”, a mai precizat brașoveanul.
De la 11.000 lei strânși în primul an, 12.000 lei în al doilea și 13.000 lei anul trecut, impactul depășește valoarea financiară. Acțiunea le oferă copiilor implicați o lecție despre generozitate și tradiție
„In primul an am strans 11.000 lei si am facut pachete pentru 7 familii nevoiase. In al doilea an am strans 12.000 lei si i-am oferit asociatiei Cathrasis. In al treilea an am strans 13.000 lei si i-am oferit asociatiei Rafael. Anul acesta o sa oferim suma stransa Magazinului Clasei de la scoala din Budila. Un proiect care combate de 2 ani abandonul scolar si creste implicarea copiilor la ore. Rezultatele lor sunt fenomenale.”, a conchis organizatorul actiunii.