Gazdele care ne invită la masă cresc animale și cultivă legume, dar oferă și camere de închiriat, plimbări cu caii sau cu bicicleta.
În toată țara sunt acum 316 puncte gastronomice locale. Cele mai multe sunt în Brașov, Tulcea și Sibiu, în condițiile în care, în urmă cu șase ani, erau doar 16.
În Vama Buzăului, în județul Brașov, sunt 22 de puncte gastronomice locale. Le recunoaștem după semnul de la poartă, dar sunt promovate și de centrul de informare turistică. Meniul, format din ciorbă, fel principal și desert, costă 80 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copii. În weekend, într-o curte ajung și 60 de oameni la masă.
Denisa Nae, turist: „Te simți altfel, te simți de-al casei”.
Succesul lor a contribuit la dezvoltarea comunităților rurale. Astfel, mai multe familii au o sursă de venit și nu își mai caută de lucru la oraș.
Detalii pe știrileprotv.ro.