Acasă Sanatate-educatie Proiectul “Ora de ecologie” a debutat la școala din satul Purcăreni, comuna...

Proiectul “Ora de ecologie” a debutat la școala din satul Purcăreni, comuna Tărlungeni

0

Proiectul “Ora de ecologie” a debutat la scoala din satul Purcareni, comuna Tarlungeni pe data de 26 mai 2022. Actiunea s-a desfasurat pe grupe. Prima grupa a fost formata din elevii claselor V-VIII, iar ce-a de a doua grupa a fost formata de elevii claselor I-IV. Actiunea, gandita dupa structura unei ore de ecologie dedicate colectarii selective de deseuri, face parte din Campania de Educatie Ecologica si Mediu desfasurata in colaborare cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ISO MEDIU Brașov.
Orele au fost interactive: prezentare PowerPiont, filme scurte si discutii libere cu copii. In prezentarea PowerPoint s-au dat definitii si explicatii pentru tot ce este legat de reciclare: de la producerea produselor achizitionate din magazine pana la reciclarea lor si mai ales cum se recicleaza fiecare produs in parte. Filmele scurte, „Pastila de Verde”, au explicat impactul deseurilor asupra oganismelor si a intregii planete.
Elevii au primit de la organizatori informatii despre cum se realizeaza trierea deseurilor, cum trebuie colectate acestea, cum se face, in continuare, exploatarea deseurilor colectate si, mai ales, de ce este important ca deseurile sa nu fie puse toate intr-un singur recipient.
De asemenea, copiii au vazut cum se recicleaza la nivel global. Iar la final copii au povestit ce au vazut, cum si ce trebuie sa recicleze
Actiunea “Ora de ecologie” continua. Astfel, ca pe data de 07.06.2022, se vor derula campaniile de sensibilizare si educare a tinerilor in legatura cu protectia mediului inconjurator la Cinematograful din Rasnov alaturi de reprezentantii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ISO MEDIU Brașov.

Articolul precedentHai în Vacanță! Tren direct către Halkali/Istanbul, Varna și Sofia!
Articolul următorFostul consilier Kadaș a câștigat procesul! IPJ Brașov și BCCO trebuie să își ceară scuze în ziar