Acasă Social Proiectul de Buget pentru anul 2024 al Municipiului Săcele în valoare de...

Proiectul de Buget pentru anul 2024 al Municipiului Săcele în valoare de peste 128.000.000 lei

0
Săptămâna trecută a fost aprobat Proiectul de Buget pentru anul 2024 al Municipiului Săcele în valoare de peste 128.000.000 lei.
„Consider că este un buget echilibrat , adaptat nevoilor comunității săcelene, iar acest lucru reiese și din faptul că bugetul a fost votat în unanimitate de către toți consilierii locali.
Mă bucură faptul că față de anii precedenți există un echilibru substanțial între secțiunea de funcționare și cea de dezvoltare, anul acesta peste 45% din bugetul municipiului va fi destinat investițiilor.
Printre principalele obiective de investiții pe care administrația locală și le propune a le realiza în acest an putem enumera : continuarea lucrărilor de modernizare și extindere a rețelelor de apă-canal pe 9 străzi din cartierul Cernatu, continuarea programului multianual de reparare și modernizare a unităților de învățământ, continuarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public stradal în cartierul Electroprecizia, amenajarea unui Centru Educațional Funcțional, realizarea unui teren de sport multifuncțional la Liceul Zajzoni Rab Istvan, semaforizarea nodului rutier Pod-Dârste sau dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a tuturor unităților de învățământ.
De menționat faptul că față de anul 2016 când am devenit primar, astăzi bugetul localității este 3.5 ori mai mare, iar acest lucru se datorează dezvoltării economice a orașului și a numărului mare de proiecte cu finanțare nerambursabilă pe care le avem în implementare.”, a declarat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.