Acasă Sănătate-Educație Profesori brașoveni premiați de elevi

Profesori brașoveni premiați de elevi

0

Săptămâna aceasta a avut loc festivitatea de premiere din cadrul proiectului “Profesori Altfel, susținut de Bepco” ediția 2024

Proiectul “Profesori Altfel, susținut de Bepco” are scopul de a scoate în evidență profesorii care sunt apreciați de elevi. Elevii din județul Brașov au fost invitați să propună în concurs un profesor pe care îl stimează în mod deosebit, să îi facă o prezentare și apoi să strângă cât mai multe voturi pentru propunerea lor.

Peste 2400 de brașoveni au votat pentru profesorul preferat și astfel s-a ajuns la rezultatele de mai jos:

 

La categoria “Profesorul cu activități extrașcolare” a câștigat, cu 829 de voturi, Diana-Elena Păcurar

de la Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov, iar pe locul doi a fost, cu 776 de voturi, Cezarina Bâlbâe de la Liceul Teoretic “George Moroianu” din Săcele.

La categoria “Profesorul cu mod interactiv de predare” a câștigat cu 631 de voturi, Nicolae Spiridon de la Colegiul Național “Andrei Șaguna” din Brașov, iar pe locul doi a fost, cu 565 de voturi, Ana-Maria Savu de la Liceul Teoretic “Ion Codru Drăgușanu” din Victoria.

La categoria “Premiul special” a câștigat, cu 596 de voturi, Laura Tofan de la Liceul Teoretic “Ioan Pascu” din Codlea, iar pe locul doi a fost, cu 509 voturi, Ioana Mașcă de la Colegiul Național de Informatică “Grigore Moisil” din Brașov.

 

Profesorii câștigători au primit câte 1000 lei, 2 bilete la film și un trofeu. Echipele de elevi, care i-au propus pe aceștia, au primit câte 1000 lei, fiecare echipă, și bilete la film pentru fiecare elev.

 

Ne-a plăcut mult faptul că în centrul proiectului sunt elevii. Ei propun profesorii altfel, ei le fac o prezentare și tot ei îi promovează, pentru a strânge cât mai multe voturi. Rolul nostru, al CJE, este să punem umărul la dezvoltarea elevilor brașoveni și cred că acesta este un proiect care contribuie în această direcție. Faptul că la final avem plăcerea să premiem și câțiva profesori, care sunt deosebiți, este un bonus excelent.”, a declarat Andra Gheorghe, vicepreședinte CJE Brașov.

 

Este al doilea an când suntem parte din acest proiect și suntem bucuroși pentru că am reușit din nou să aducem în atenția publicului brașovean profesori care sunt diferiți. Acești profesori merită să fie apreciați de noi toți. Îi felicit pentru implicare pe colegii mei de la Interact și CJE, și le mulțumesc pentru implicare.”, a declarat Emilia Pană, trezorier Interact Kronstadt.

 

Eu am terminat la Info și am o gândire matematică, logică. Iar în cazul de față, dacă ar fi să facem o schemă logică, avem câțiva elevi (CJE și Interact), care lucrează la un proiect, în cadrul căruia alți elevi se dezvoltă participând la un concurs. În cadrul acestui concurs mai mulți profesori, apreciați de elevii lor, sunt aduși în atenția publicului și premiați. Sunt cu toții minunați și îi felicit pe această cale! Q.E.D.”, a declarat Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel.

 

Pe lângă cei enumerați mai sus, în acest proiect au fost implicați BEPCO, ei fiind cei care au oferit toți banii necesari desfășurării, Cinema One, care au oferit biletele de film cadou, și Patronatului IMM-urilor din Brașov, care au sprijinit pe parte de organizare.