Acasă Administrativ Produse sănătoase pentru brașoveni prin proiectul FoodCLIC

Produse sănătoase pentru brașoveni prin proiectul FoodCLIC

0

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat astăzi, alături de subprefectul Ambrus Izabella Agnes, o întâlnire de lucru dedicată derulării activităților  proiectului  FoodCLIC.

Au participat reprezentanți ai Universității „Transilvania” – Facultatea de Alimentație și Turism, Primăriei municipiului Brașov, directorii/directorii executivi ai Direcției pentru Agricultură Județeană, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Direcției de Sănătate Publică Brașov, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Brașov și Direcției Județene de Statistică.

FoodCLIC este un proiect inovativ care a pornit de la realitatea că regiunile urbane ale Europei se confruntă cu greutăți în a asigura locuitorilor disponibilitatea și consumul de alimente sănătoase, accesibile, sigure și produse în mod sustenabil. Poiectul își propune transformarea sustenabilă a sistemelor alimentare din opt regiuni urbane europene, situate în România, Italia, Spania, Portugalia Germania, Ungaria, Regatul Țărilor de Jos și Danemarca.

În fiecare din aceste opt regiuni urbane va fi fondată și/sau consolidată o rețea care va elabora și promova politici alimentare. Rețeaua va grupa actori politici, autorități publice, reprezentanți ai mediului universitar, ai societății civile și ai sectorului privat.

„FoodCLIC este un proiect foarte important pentru noi, prin prisma a ceea ce își propune, respectiv elaborarea unor politici alimentare integrate pentru Zona Metropolitană Brașov, care să asigure accesul locuitorilor la alimente sănătoase și produse în mod sustenabil. Sunt 25 de parteneri în acest proiect european, fiind selectate 8 regiuni urbane din tot atâtea țări, iar din România a fost ales Brașovul”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Articolul precedentVIDEO “Liniuțe” pe străzile din Făgăraș
Articolul următorJAZZ BASTION III va avea loc în perioada 20 iulie-24 august