Acasă Social Producătorul de componente auto Preh, cu fabrica în Ghimbav, esti­mează pentru acest...

Producătorul de componente auto Preh, cu fabrica în Ghimbav, esti­mează pentru acest an o cifră de afaceri de 260 mil. euro

0

Producătorul de componente auto Preh Româ­nia, având fabrica în orașul Ghimbav, furnizor pentru Porsche, Mercedes şi Tesla, esti­mează pentru acest an o cifră de afaceri de 260 mil. euro, în condiţiile în care piaţa auto nu şi-a revenit încă la nivelul pre-COVID. Oficialii companiei estimau la finalul anului trecut afaceri de 260 mil. euro pentru 2023 după ce în primele nouă luni Preh România realizase o ci­fră de afaceri de 195 mil. euro. Astfel, prognoza companiei pen­tru 2024 indică o stagnare a afacerilor faţă de anul trecut.

„Perspectiva pentru 2024 nu este în măsură să ofere un semn de optimism şi de reve­nire în forţă a pieţei la nivelul pre-COVID. Toate bugetele pentru 2024 sunt făcute con­ser­vator, având în vedere un an fără creşteri de vânzări, mai ales din partea marilor producători europeni. Semnele unei reveniri se văd în 2025“, a declarat pentru Ziarul Financiar Transilvania Mihaela Forgaciu, manager general şi administrator al companiei Preh România.