Acasă Actualitate ProdLacta Brașov, profit net de peste jumătate de milion de lei

ProdLacta Brașov, profit net de peste jumătate de milion de lei

Profit în creștere pentru unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața lactatelor. ProdLacta Braşov a încheiat primele șase luni din 2022 cu un profit net de 505.600 de lei, în urcare cu 15% faţă de rezultatul din S1/2021, potrivit datelor din raportul financiar semestrial publicat la BVB.

Conform Ziarului Financiar, compania a realizat venituri din exploatare de 64,9 mil. lei, în creştere cu 30% comparativ cu S1/2021, în timp ce cheltuielile pentru exploatare au crescut şi ele cu 30%, la 64 mil.

Cum a luat nastere totul? În anul 1900 întreprinzătorul danez Alfred Jensen, stabilit în Brasov, a pus bazele primei fabrici de prelucrare a laptelui din Tarile Romane, unde se prelucra industrial laptele in branzeturi, unt si lapte proaspat, sub numele „Jensenischen Molkerei” intr-un imobil din strada De Mijloc nr. 33 din Brasov, imobil care exista si astazi.

S.C. PRODLACTA S.A. oferă diferite produse lactate: lapte, iaurturi, smântână, unt, mascarpone, brânzeturi și deserturi din brânză și cașcaval.

sursa foto prodlacta.ro