Acasă Social Prioritățile liderului de grup Gabriel Andronache pentru sesiunea septembrie-decembrie 2022

Prioritățile liderului de grup Gabriel Andronache pentru sesiunea septembrie-decembrie 2022

0
Grupul Parlamentar PNL din Camera Deputaților și-a stabilit prioritățile legislative pentru sesiunea septembrie-decembrie 2022.
• Programul Național de Redresare și Reziliență rămâne principala prioritate a Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților. Grupul PNL va insista pentru transpunerea în lege și adoptarea in procedură de urgență a proiectelor care sunt jaloanele PNRR, astfel încât România să poată beneficia de fondurile alocate prin acest program.
• O altă prioritate este adoptarea pachetului de legi ale Justiţiei. Aceste legi sunt obiective ale Programului de Guvernare aprobat de Parlament la învestirea Guvernului Nicolae Ciucă. În același timp sunt obiective care vizează eliminarea MCV.
• Pachetul de legi privind educația constituie o prioritate a Grupului deoarece reprezintă materializarea proiectului de țară intitulat „România educată” asumat de Președintele României și de PNL ca parte a programului său politic.
• Pachetul Legilor siguranței naționale, legi referitoare la funcționarea și organizarea armatei, a structurilor Ministerului de interne, a serviciilor de informații și a CSAT reprezintă prioritate parlamentară și vom susține adoptarea acestora.
• Grupul Parlamentar PNL din Camera Deputaților are în vedere în această sesiune parlamentară mai detaliată a finanțărilor acordate în domeniul activității sportive și sporirea transparenței acestora.
• Legea bugetului de stat și Legea Bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023 vor fi dezbătute cu prioritate și adoptate în această sesiune parlamentară.
• Eliminarea impozitării pentru pensiile cu un cuantum sub 3.000 lei.
• Instituirea unui program național pentru formarea forței de munca din mediul privat de către angajatori.
• În sesiunea parlamentară de toamnă avem în vedere adoptarea priorităților legislative ale deputaților și senatorilor din grupurile parlamentare PNL și a Ordonanțelor de Urgență aprobate de Guvern, priorități care vor fi analizate individual în ședințele de lucru ale grupului parlamentar.
Articolul precedentO medalie de aur și una de argint pentru un elev al Colegiului Național ”Dr. Ioan Meșotă” din Brașov
Articolul următorElicopter SMURD pregătit pentru intervenții în zonele montane (FOTO)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.