Acasă Infractional Prins la volan beat, drogat și fără permis de conducere după ce...

Prins la volan beat, drogat și fără permis de conducere după ce a furat carburant de la benzinărie

0

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt calificat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” – faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. (2) din Codul Penal.

În fapt, la data de 20 august 2022, în jurul orei 01.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, ar fi părăsit incinta unei stații de carburant, situată în proximitatea orașului Rupea, județul Brașov, cu un autovehicul, după ce, în prealabil, ar fi alimentat cu carburant, fără a achita contravaloarea acestuia.

La scurt timp, polițiștii au depistat autovehiculul în cauză pe DN1S, la momentul opririi, în autovehicul fiind identificat conducătorul auto, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 21 ani, din localitatea Șercaia, județul Brașov, iar în calitate de pasageri în autovehicul se mai aflau două persoane, respectiv doi tineri, în vârstă de 21 ani și 15 ani.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 21 ani, ar fi sustras plăcuțele cu numărul de înmatriculare al unui autovehicul, aflat parcat pe raza localității Hoghiz, din județul Brașov, pe care le-ar fi montat pe autovehiculul condus, ulterior, conducătorul auto ar fi alimentat dintr-o stație de carburant, fără a achita valoarea carburantului, părăsind locația. După ce au părăsit stația de carburant, aceștia ar fi demontat plăcuțele de înmatriculare sustrase și le-ar fi montat pe cele aparținând autovehiculului condus.

S-a procedat la verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, constatându-se faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și la testarea cu aparatul DrugTest rezultatele au fost 0,61 mg/l alcool pur și pozitiv la cannabis. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a substanței psihoactive în organism.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi tineri, în vârstă de 21 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ulterior instanța de judecată dispunând măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 zile față de conducătorul auto și măsura controlului judiciar față de pasagerul, în vârstă de 21 ani.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Articolul precedentSeară de spectacol muzical și film la biserica fortificată Felmer alături de Irina Margareta Nistor și Adrian Horobeț
Articolul următorNoile legi ale Educației pot schimba din temelii învățământul din România