Primii schiori brasoveni, curioşi cercetători ai munţilor dintre Predeal şi Azuga sunt semnalaţi încă din anul 1892. In anul acesta un mic grup condus de Carl Ganzert traversează Clăbucetele, ceea ce înseamnă că ei cunoşteau deja destul de bine schiul.
In general mai bogată în zăpadă, Tara Birsei a oferit schiorilor un cîmp larg de activitate, masivii muntoşi care o înconjoară venind pînă la marginea oraşului Braşov. De altfel, vîrfurile acestor munţi pitoreşti care prelungesc culmea Bucegilor au fost ţinta schiorilor braşoveni, primele lor victorii avînd caracterul performanţelor alpine.
Prima ascensiune a Postăvarului pe schiuri realizată în 1895 de Adolf Resch, ascensiunea Susaiului în 1903, de la Timiş prin Pietricica, de către grupul Carl Ganzert, R. Schiel şi Carl Gust, a Pietrii Mari în 1905 (dr. Siegfried Gusbeth), a Bucegilor şi Pietrii Craiului în 1908, sunt realizări care, faţă de tinereţea schiului în această regiune, dovedesc avîntul pe care îl ia acest sport, dragosteacu care este primit şi îndrăzneala cu care este folosit.
Continuă să citești articolul pe cronicabrasovului.blogspot.com