Acasă Sănătate-Educație Primele vouchere de ajutor financiar pentru cuplurile infertile au ajuns la destinatari

Primele vouchere de ajutor financiar pentru cuplurile infertile au ajuns la destinatari

0
Primele vouchere de ajutor financiar pentru cuplurile infertile au ajuns la destinatari. Au existat peste 8.100 de solicitări. 350 de dosare au fost deja declarate eligibile.
Primele vouchere în programul pentru creșterea natalității au ajuns la doamnele care ne-au solicitat sprijinul. Am înmânat tichetele către zece doamne care și-au pus toate speranțele în proiectul nostru. Sute de tichete vor fi transmise prin poștă.
Infertilitatea nu este un moft și doar persoanele care trec prin așa ceva știu ce sentimente te încearcă. Știu din propria experiență ce înseamnă. În România, potrivit studiilor recente, 1 din 5 cupluri se luptă cu infertilitatea. Acest programul este o șansă acordată acestor persoane de a deveni părinți, dar și o măsură pentru creșterea natalității. Vedem cu toții situația dramatică în care se află țara noastră, cu doi ani consecutivi cu scădere record de nașteri.
Am primit până acum peste 8.100 de solicitări din partea cuplurilor sau femeilor care se luptă cu infertilitatea. 350 de dosare au fost deja declarate eligibile, iar voucherele vor fi trimise prin poștă, dar nu înainte ca solicitanții să semneze contractul cu ministerul.
Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ajunge la beneficiari sunt forma a două vouchere: un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din rețeaua farmaciilor partenere, și un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes.
Găsiți toate informațiile necesare pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.”
Sursa: Facebook Gabriela Firea