Acasă Actualitate Primarul Coliban susține că nu există prejudicii la Clubul de Fotbal, dar...

Primarul Coliban susține că nu există prejudicii la Clubul de Fotbal, dar Camera de Conturi vrea recuperarea acestora!

0

Ce spune Camera de Conturi despre ”finanțarea din bugetul local al Municipiului Brașov a activității Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște și ce spune primarul Allen Coliban?

Conform ultimului statut actualizat, Municipiul Brașov este menționat, fără a avea temei legal, ca membru fondator, dar și ca asociat, îndeplinind calitatea de președinte al Consiliului director al asociației, prin Primar. În aceste condiții, prin HCL nr. 383/20-07-2021 și HCL nr. 489/29-09-2021 s-a aprobat finanțarea activității asociației cu suma de 3.500.000 lei. În concluzie, autoritatea finanțatoare, nu a asigurat o bună gestiune a fondurilor alocate din bugetul local către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște”.

Cu alte cuvinte, Primăria Brașov condusă de useristul Allen Coliban a gestionat prost banii publici.

Deși în ultimele zile primarul Allen Coliban a tot ieșit public să susțină că la Clubul de Fotbal nu există niciun prejudiciu, așa cum presa locală a publicat, Camera de Conturi are o cu totul altă opinie, care a fost menționată și în DECIZIA transmisă Primăriei Brașov. Acolo se vorbește clar despre recuperarea prejudiciului! Dacă nu ar exista, atunci de ce ar susține Camera de Conturi așa ceva?

Prezentăm mai jos exact ce spune Camera de Conturi:

Aplicarea următoarelor măsuri pentru stabilirea întinderii prejudiciilor și recuperarea acestora:

Ordonatorul principal de credite va lua măsuri pentru:

-implementarea cadrului legal în aprobarea finanțării structurilor sportive în baza Legii nr. 69/2000.

-stabilirea în condițiile legii, a întinderii prejudiciului creat bugetului local prin finanțarea cu nerespectarea dispozițiilor legale a Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște, în baza contractului de finanțare nr. 42/79910/27-07-2021 și a actului adițional nr.1 la contract, pentru înregistrare în evidența contabilă și recuperarea acestuia. Termen de realizare 29 noiembrie 2022. 

Deci cum ați spus domnule primar Coliban, nu există prejudiciu?

Articolul precedentPentru unii mumă, pentru alții ciumă! Blocatoare noi montate pe locurile de parcare (FOTO)
Articolul următorBugetarii pot munci 5 zile pe lună de acasă
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.