Acasă Sport Primarul Coliban, cu fotbalul la răscruce de drumuri, între Corona și SR...

Primarul Coliban, cu fotbalul la răscruce de drumuri, între Corona și SR Brașov. Să răspundă de distrugerea FC Brașov pe banii brașovenilor!

0

Primarul Allen Coliban a mers pe neaoșul principiu „io te-am făcut, io te omor” în proiectul FC Brașov – Steagu Renaște. O face el pe modernistul, it-istul, corporatistul, dar faptele și realitatea îl contrazic și în acest caz. Numai că, vrea, nu vrea e bun de plată pentru propria-i „distracție” de milioane de euro, pe banii orașului, ai brașovenilor!
Nu mai are sens să analizăm minciunile și aberațiile cu care curlingistul Coliban a replicat întrebărilor noastre, despre dezastrul de la clubul de fotbal, atunci când l-am luat la bani mărunți.
A vorbit de demisia celor vinovați. Însă în prima zi a semivacanței, ieri dimineață, i-a convocat la o ședință la sediul clubului, la Sala Metrom, pe antrenorii de la centrul de copii și juniori. Alături i-au fost oamenii de încredere: Ionuț Necula (directorul interimar de la Corona) și Cristian Mățău, secretarul general al grupării de fotbal. Ultimul a fost și este principalul vinovat din cadrul clubului de pierderea participării în Liga a 2-a. Dar cum e omul primarului – VINOVATUL NR. 1 DE DEZASTRU -, deși e paralel cu fotbalul, Mățău nu e tras de nimeni la răspundere. Nici vorbă de demisia lui!
Ce urmează pentru FC Brașov? Desființarea, bineînțeles. La ce datorii înregistrează asociația (inclusiv față de jucătorii străini, de la falimentatul FC Brașov din trecut, via FIFA), nimic nu mai poate fi făcut, realist, contabilicește și juridic vorbind.
Scopul ședinței de ieri condusă de primarul USR a fost cel de a-i… ameți pe antrenorii și, implicit, pe micii jucători (plus părinții) de la centru.
Mesajul către aceștia a fost clar: liniște, mucles, fără reacții în presă și social media, totul va fi bine. Batista pe țambal până la noi ordine. Până când șeful va decide pe ce structură sportivă va dori să-i mute pe aceștia.
Promisiuni deșarte, nimic altceva, vorbe goale, nimic concret. Cam aceasta a fost regia de ieri a lui „Coli” de la USR.

Așadar, pe ascuns, pe mutește, „mortul” FC Brașov a luat-o spre groapă. N-a fost noaptea ca hoții, ci dimineața ca proștii!

Necula a propus pentru un an varianta Corona. Coliban n-ar zice nu, însă interesul îl trage către vechea-i „dragoste”, SR Brașov, gruparea suporterilor. Că doar 2024 e un an electoral foarte aglomerat, mizele sunt majore, sunt multe.
Alte soluții viabile în prezent nu există. Doar teoretice sunt ACS Steagul Roșu (unde s-a orientat, de o săptămână, primul antrenor de la FC Brașov) și ACS Kids Tâmpa (încotro cei mai mulți sunt pe picior de plecare). De înființat un alt proiect fotbalistic sub „bagheta” lui Coliban și alimentat cu bani, din nou, generos, din bugetul orașului exclus să se întâmple. Că și naivitatea (nu spunem altfel) consilierilor locali o fi avut la limită, în cele din urmă.
CUM RĂMÂNE CU MILIOANELE DE EURO CHELTUITE DE PRIMARUL COLIBAN LA FC BRAȘOV?!

Articolul precedentBrașov Jazz & Blues Festival 2023: O săptămână de muzică și distracție în centrul Brașovului
Articolul următorCutremur produs la 69 km de Brașov