Acasă Administrativ Primarul a fost ”mitraliat” în ședința Consiliului Local! S-au cerut explicații pe...

Primarul a fost ”mitraliat” în ședința Consiliului Local! S-au cerut explicații pe tema apartamentului vândut cu 723 de lei

Primarul Allen Coliban a fost luat la rost astăzi de către consilierii locali. Unul dintre subiecte a fost vânzarea unui apartament  de la RIAL cu suma de 723 lei. Liberalul Ciprian Chiricheș l-a întrebat pe primarul Allen Coliban de ce Primăria Brașov nu a intervenit să depună acțiune în instanță. ”Domnule Coliban, nu mai aruncați vina numai pe RIAL. Primăria Brașov este vinovată la fel ca și societatea. Ați fost parte din acest proces. Dacă RIAL nu a continuat acțiunea în instanță, de ce nu a făcut acest lucru Primăria Brașov?. Sunteți direct răspunzător pentru gaura neagră a patrimoniului de la RIAL” a spus Ciprian Chiricheș.

Cum era de așteptat, primarul Allen Coliban nu a răspuns la întrebare. Când se simte vinovat, edilul încearcă să mute discuția imediat și să-i acuze pe alții din fosta administrație pentru greșelile făcute făcute de actuala conducere.

”Ce faceți dumneavoastră este o abordare duplicitară. Încercați să faceți circ”, a dat o replică primarul, fără însă să răspundă la ce a fost întrebat. Mai mult decât atât, primarul s-a luat și de magistrați, probabil fiind și ofticat că a pierdut procese pe bandă rulantă. ”Eu nu înțeleg cum o instituție a statului român poate decide ca o locuință care aparține tot de stat să fie vânduta unei persoane fizice cu acest preț”.

În ”hora” întrebărilor a intrat și consilierul local Marius Potea. ”Domnule primar, sunt două părți în proces, RIAL și Primăria Brașov. Am înțeles, RIAL nu a făcut nimic, dar de ce nu au luat atitudine angajații Primăriei Brașov? ”.

Iritat de întrebările consilierilor, primarul Allen Coliban a spus la un moment dat că va transmite un răspuns în scris.

Nu au lipsit momentele amuzante care au scos în evidență din nou că mulți dintre aleșii locali par a fi căzuți de pe lună. Este și cazul viceprimăriței Flavia Boghiu, cea care susținea cu înverșunare că i-a transmis un răspuns în scris consilierului Ciprian Chiricheș.

Flavia Boghiu: Ați primit răspuns în scris.

Ciprian Chiricheș: Nu am primit nimic!

Flavia Boghiu: Este semnat, îl veți primi!

Ciprian Chiricheș: Îl voi primi, doar nu că l-am primit!

Dialogul a scos la iveală faptul că unii aleși locali habar nu au ce fac și ce vorbesc. Susțin ceva, apoi după câteva secunde susțin altceva, se încurcă în propriile răspunsuri. Dar păstrează mima de „oameni inteligenți” și atenți la detalii.