Acasă Administrativ Primăria Municipiul Făgăraș a achiziționat 10 autobuze electrice

Primăria Municipiul Făgăraș a achiziționat 10 autobuze electrice

0

Transport verde la Făgăraș! Primăria Municipiul Făgăraș a achiziționat 10 autobuze electrice 100% cu consum redus și cheltuieli minime de întreținere. Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea contractului de achiziție a autobuzelor electrice este de 20.520.000,00 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 3.898.800,00 lei.

Din necesitatea de a îmbunătăți calitatea vieții, din grija pentru mediul înconjurător și pentru aerul pe care îl respirăm, Primăria Municipiul Făgăraș a achiziționat 10 autobuze electrice 100% cu consum redus și cheltuieli minime de întreținere.

În acest sens, am semnat astăzi, 21 februarie 2023, contractul de achiziție publică cu firma contractantă BMC TRUCK & BUS SA.
Contractul face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru obiectivele de investiții „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a Municipiului Făgăraș” – Cod SMIS 119358; „Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona centrala a municipiului Fagaras” – Cod SMIS 119359; „Modernizarea si pietonizarea zonei centrale Fagaras” – Cod SMIS 119360.
Prin achiziționarea autobuzelor electrice se urmăresc următoarele obiective:
– Reducerea emisiilor de dioxid de carbon
– Creșterea numărului de de utilizatori a transportului în comun
– Dezvoltarea sistemului de transport velo prin realizarea de piste de biciclete și dezvoltarea unui sistem de închiriere de biciclete
– Creșterea gradului de siguranță și accesibilitate pentru pietoni prin modernizarae trotuarelor
– Îmbunătățirea spațiului urban prin asigurarea de spații verzi
– Reducerea nivelului de poluare fonică
De asemenea, în cadrul proiectului „ Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a Municipiului Făgăraș”, se vor achiziționa stații de încărcare pentru autobuzele electrice, care vor fi instalate în autobaza ce se va construi prin proiectul respectiv, sistem de e-ticketing (computer de bord, validator dual, sistem de informare călători audio-video), care va fi instalat în interiorul autobuzelor și dispecerat pentru sistemul de e-ticketing, sistemul de management al traficului și pentru sistemul bikesharing (sistemul de închiriere biciclete), care va fi amplasat în autobază.
Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin programul Operațional Regional 2014-2020 iar valoarea contractului de achiziție a autobuzelor electrice este de 20.520.000,00 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 3.898.800,00 lei.” a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.
Articolul precedentCutremur de 4.1 în Gorj
Articolul următorFundata a fost aleasă destinația numărul 1 a anului 2023, conform Clubului Presei de Turism