Acasă Social Primăria invită brașovenii la prezentarea publică a strategiei de termoficare

Primăria invită brașovenii la prezentarea publică a strategiei de termoficare

0

Primăria Brașov continuă seria de întâlniri cu comunitatea brașoveană pe teme de interes general, de această dată subiectul fiind prezentarea publică a direcțiilor de acțiune ale municipalității pentru implementarea Strategiei de termoficare a orașului pentru perioada 2023-2033. Strategia locală pentru serviciul de alimentare cu energie termică a populației în Municipiul Brașov 2023 – 2033 a fost adoptată de consiliul local în luna ianuarie a acestui an.

Brașovenii sunt invitați la această prezentare publică joi, 7 martie, ora 16:00, în sala de ședinte a Consiliului Local sau on-line, pe platforma Zoom.

Strategia locală pentru alimentarea cu energie termică se bazează pe menținerea și dezvoltarea actualului sistem centralizat cu următoarele direcții majore de acțiune:

– rebranșare / branșări vechi / noi consumatori rezidențiali de energie termică;

– branșarea tuturor consumatorilor de tipul instituții publice la sistemul actual de alimentare cu energie termică;

– redimensionarea și modernizarea sistemului actual de transport și distribuție energie termică;

– reabilitare termică a tuturor clădirilor publice și rezidențiale, acolo unde este cazul;

– introducerea surselor de energie regenerabilă.

Brașovenii pot consulta Strategia locală pentru serviciul de alimentare cu energie termică a populației pe site-ul primăriei.

Consultarea publică va avea loc joi, 7 martie 2024, la ora 16:00, în format mixt, în sala de ședințe a consiliului local, sau în mediul on-line, pe platforma Zoom. Cei interesați se pot înscrie până în data de 7 martie, ora 15:00, completând formularul de înscriere: https://www.brasovcity.ro/ro/inscriere_dezbatere_publica/58 .