Acasă Local Primăria Făgăraș va reabilita și moderniza Casa de Cultură și Parcul Regina...

Primăria Făgăraș va reabilita și moderniza Casa de Cultură și Parcul Regina Maria

0
Primăria Făgăraș a obținut în 2021, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură și a Parcului Regina Maria.
În această perioadă, proiectul este în etapa de achiziție a serviciilor de proiectare, execuție de lucrări și dotarea acestor obiective. De la depunere și până în prezent, proiectul a fost actualizat în etapa de evaluare, iar în urma creșterii prețurilor a fost necesară o nouă actualizare, care să asigure participarea firmelor la licitație.
Pentru modernizarea Parcului Regina Maria sunt prevăzute lucrări de reabilitare alei și pod pietonal; construire piste de biciclete. Se vor amenaja zona de activități recreative și locuri joacă pentru copii și o scenă pentru spectacole în aer liber.
Vor fi reamenajate spațiile verzi, refugii, copertine și structuri tridimensionale îmbrăcate în vegetație, împrejmuiri cu gard viu. Se vor amplasa mobilier urban, toaletă publică „inteligentă” și stâlpi de iluminat public cu panouri fotovoltaice. Se vor amenaja o parcare și o platformă multifuncțională pentru activități în aer liber, un sistem de irigare, un puț pentru apă și se va instala un sistem de supraveghere video.
Noile funcțiuni din Parcul Regina Maria vor completa intervențiile aflate în desfășurare sau în fază de proiect: bazinul de înot, aflat în construcție, și viitoarea bază sportivă. Împreună cu funcțiunile ce vor fi redate Casei de Cultură, făgărășenii vor avea diverse oportunități de recreere și de petrecere a timpului liber.
Prin modernizarea Casei municipale de Cultură se va reveni la compartimentarea inițială, care va asigura un flux corect pentru evacuarea persoanelor în situații de urgență.
Se vor amenaja spațiile interioare conform activităților culturale specifice cu zonele și anexele aferente: foaier, sală de expoziție, sală de repetiții, sală de coregrafie, sală de conferințe, cabine pentru actori și instrumentiști, cameră de proiecții ș.a. Se vor executa lucrări de reparații la fațadă, reparații locale care nu necesită intervenții majore, se vor curăța tencuielile decorative existente. Se va dota imobilul cu echipamente fixe, mobile și instalații necesare bunei desfășurări a activităților culturale, se va facilita accesul în clădire a persoanelor cu dizabilități.