Acasă Sport Primăria Brașov continuă să arunce milioane din bani publici pentru o echipă...

Primăria Brașov continuă să arunce milioane din bani publici pentru o echipă care se bate la retrogradare

0

Alt primar, aceeași risipă de bani publici!

Pe o vreme exterm de frumoasă, cum nu a mai fost la meciurile Steagului de pe teren propriu în acest sezon, FC Braşov a reuşit să aducă zâmbetul de feţele suporterilor echipei. În ultimul meci din acest sezon, stegari şi-au îndeplinit obiectivul cu care au pornit la drum, salvarea de la retrogradare.
După un meci de mare angajament, fără mari ocazii, cu multe şuturi de la distanţă, pentru că cele două careuri “au avut pus lacăt”, FC Braşov s-a impus cu 1-0 în returul barajului de menţinere în Liga a 2-a, contra celor de la “Poli” Tmişoara. Asta după ce şi în tur, s-au impus pe terenul bănăţenilor, cu scorul de 2-1. Astăzi, unicul gol al meciului a fost marcat de bulgarul Milcho Angelov, în minutul 71, care a “cărat” câţiva metri buni mingea după el, cu un adversar în spate şi a marcat simplu pe lângă portarul advers.
“Sunt fericit şi mulțumit. A fost un consum mare, nervos. Dar aşa cum am spus mereu, echipa asta creşte de la meci la meci. A luptat până la capăt, aşa cum a fācut-o mereu. Spre lauda lor, au luptat în niște condiţii nu tocmai fericite. Dar au dat dovadă, din nou, de caracter. Jos pălăria în faţa lor. Este o victorie de moral, în care am demonstrat că putem face multe, putem să avem spirit. Chiar dacă numele meu e mic Călin Moldovan, am arătat că putem realiza multe. Miza era mare, aşa că nu ne puteam aștepta la un meci spectaculos. A fost un meci de uzură, am jucat tactic foarte bine. Tot jocul a fost echilibrat, contra unei echipe bune, care nu mai avea ce să piardă. Dar nu ne-au pus în niciun moment în dificultate. Noi ne-am făcut treaba, acum aşteptăm să vină şi recompensa. Mai departe, nu pot să vorbesc eu despre partea financiară. Să felicităm băieții, să se bucure, ei sunt importanți. Să ne gândim în ce situație am luat echipa. Eu și staff-ul meu avem 8 meciuri de baraj câștigate.”, a spus la finalul meciului antrenorul Călin Moldovan.
La finalul meciului jucătorii braşoveni au încins hora bucuriei în mijlocul terenului şi minute în şir au cântat celebrul refren: “Şi din Steagu’ până-n Şchei se vor naşte pui de lei”, aşa cum au şi dovedit astăzi pe teren că se întâmplă.
“Anul trecut am jucat barajul de promovare la Mioveni, sincer, e de cinci ori mai greu acum. E o presiune fantastică. Acum dacă peirzi mergi la Liga a 3-a. Per total consider că am fost echipa mai bună în aceste două meciuri. Nici în tur, nici în retur nu le-am dat nicio şansă. Am jucat la rezultat, la baraj nu joci la spectacol. Contează rezultatul final şi că la anul o să fim tot la Liga a 2-a. La ultimele meciuri, cel puţin din iarnă, au venit destul de mulţi oameni la stadion. Am practicat un fotbal mult mai frumos decât în tur şi lumea a venit să ne susţină la stadion. Anul viitor sigur ne vom bate la play-off, anul viitor acesta e obiectivul, iar dacă putem să şi promovăm, cu siguranţă o vom face.”, a spus la finalul meciului Robert Gherghe.
Vremea frumoasă de afară a adus şi foarte mulţi spectatori pe “Tineretului”, aproximativ 1.000 de braşoveni au venit să susţină echipa în cel mai importat meci al sezonului.