Acasă Actualitate Prima gafă a lui Adrian Veștea! Vrea ca primarii să iasă mai...

Prima gafă a lui Adrian Veștea! Vrea ca primarii să iasă mai repede la pensie…

0

Țara arde și baba se piaptănă!

Nici nu a fost ”uns” încă ministru că Adrian Veștea a și făcut prima gafă. Deși România are probleme mult mai importante în momentul de față, președintele Consiliului Județean Brașov a declarat că și primarii ar trebui să iasă mai repede la pensie, ca în cazul profesiilor…cu risc.

De ce nu, să existe un spor cum există și la alții… Primarul 24 din 24 e responsabil cu comunitatea. Un spor să se diminueze vârsta de pensionare. Ar trebui un coeficient să se diminueze perioada de pensionare. Să se considere de la caz la caz, cum e la unele profesii din industria chimică sau unde e expunere mai mare. Nu vreau să mă transform … sunt destui care nu sunt de acord. Trebuie evaluat dacă se consideră că e activitate de risc, de expunere de la caz la caz”, a spus la Digi24 Adrian Veștea, viitorul ministru al Dezvoltării.

Fiind întrebat la ce vârstă ar trebui să se pensioneze primarii, Adrian Veștea a declarat următoarele:

Nu sunt în măsură să spun, nu am de gând să fac astfel de evaluări. Ar trebui în funcție de numărul de mandate, de perioada pe care o derulează în cadrul comunității. Să fie și ăsta un criteriu”.

Totuși, Adrian Veștea uită că sunt primari care ”freacă menta”, care nu au făcut nimic prin UAT-urile pe care le-au condus, deși au încasat lunar salarii bunicele.

Trebuie menționat și faptul că Adrian Veștea a avut 3 mandate de primar la Râșnov, ar fi unul din beneficiari dacă s-ar lua o astfel de măsură.

Nimeni nu spune însă și de salariile de 2000-3000 de euro lunar pe care le încasează primarii sau președinții de Consilii Județene, adică și de 10 ori cât salariul minim pe economie.

Culmea, primarii, cât și cei din Consiliul Județean sunt aleși prin vot, nicidecum nu ajung pe funcții pe bază de competență.

Articolul precedentMembrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Prejmer premiați la nivel județean
Articolul următorVIDEO Moment istoric! Primul avion a aterizat oficial pe Aeroportul Brașov
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.