Acasă Administrativ Președintele Consiliului Județean: „La nivelul Consiliului Judeţean Braşov, avem capacitatea şi voinţa...

Președintele Consiliului Județean: „La nivelul Consiliului Judeţean Braşov, avem capacitatea şi voinţa politică de a pune în aplicare obiectivele de mediu pe care ni le-am asumat”

Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliului Județean, a transmis că niciun efort nu este prea mare atunci când este vorba despre implementarea măsurilor necesare protejării şi conservării mediului. Cel mai important obiectiv al Consiliului Județean, din punct de vedere al protejării mediului, este realizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în întregul judeţ.

„La nivelul Consiliului Judeţean Braşov, avem capacitatea şi voinţa politică de a pune în aplicare obiectivele de mediu pe care ni le-am asumat, cel mai important fiind realizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în întregul judeţ.

Nu neglijăm nici realizarea reconstrucţiei ecologice forestiere a terenurilor degradate din comunele Caţa, Ticuş şi Viştea sau finalizarea documentaţiei tehnice pentru crearea unei reţele de piste de biciclete şi perdele forestiere de-a lungul drumului judeţene.

De asemenea, suntem interesaţi să elaborăm proiecte cu ajutorul cărora să atragem cât mai multe fonduri puse la dispoziţie de către Administraţia Fondului pentru Mediu.

Am abordat aceste subiecte împreună cu colegul meu Ionuţ-Sorin Banciu, secretat de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în cadrul unei întâlniri avute la sediul ministerului.

În elaborarea şi implementarea proiectelor de mediu contăm pe sprijinul şi expertiza pe care specialiştii din echipa ministerială ni le pot acorda şi, în egală măsură, pe colaborarea foarte bună pe care o avem cu instituţiile deconcentrate de profil.”, a spus Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliului Județean.