Acasă Actualitate Premierul Ciolacu: ” Nu vom impozita banii de la nuntă sau de...

Premierul Ciolacu: ” Nu vom impozita banii de la nuntă sau de la botez”

0

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit marți, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, despre noile reglementări fiscale. Premierul consideră că prevederea legată de confiscarea cu 70% a banilor a căror proveniență nu poate fi dovedită, nu include și darurile de la nuntă și botez. Potrivit acestuia, legea își propune reducerea fraudei și a evaziunii fiscale, deoarece nu este corect ca unii să plătească, iar ceilalți să aibă doar pretenții.

Premierul a mai menționat că, cu 70% va fi taxat cel care nu și-a plătit corect taxele și impozitele, cel care a făcut evaziune, cel care a furat din banii pentru sănătate, pensii, educație.

„Legea propusă astăzi prevede măsuri clare pentru reducerea fraudei și a evaziunii fiscale. Nu mai putem continua să ne bazăm doar pe taxele plătite corect de românii cinstiți, fie simpli cetățeni, fie antreprenori. Nu este corect ca doar unii să plătească, iar toți ceilalți să aibă doar pretenții.

De aceea, vom crește masiv amenzile și vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune. Vom impozita cu 70% tot ce înseamnă avere ilicită. Însă impozitarea cu 70% a sumelor nejustificate NU înseamnă taxarea banilor de la nuntă sau de la botez. NU! Cu 70% va fi taxat cel care nu și-a plătit corect taxele și impozitele, cel care a făcut evaziune, cel care a furat din banii pentru sănătate, pensii, educație”, a declarat premierul Ciolacu.

Articolul precedentO mototocicletă s-a izbit de zidul unui imobil. Motociclistul a decedat
Articolul următorAeroportul Internațional Brașov scoate la concurs încă un post