Acasă Social Premieră în justiţia din Constanţa!

Premieră în justiţia din Constanţa!

0

Doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile, condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă!

Conform Ziua de Constanța, accidentul a avut loc pe data de 7 ianuarie. Dosarul a fost închis definitiv, prin condamnarea celor trei inculpaţi, vineri, 25 noiembrie 2016

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au luat, la finele săptămânii trecute, o decizie ce reprezintă, în opinia unor avocaţi, o premieră în justiţia din Constanţa! Pe scurt, doi şoferi din municipiul Constanţa care şi-au parcat neregulamentar automobilele, acţiune care a dus la producerea unei tragedii rutiere, au fost condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanţa, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlului volanului şi a lovit două autoturisme parcate neregulamentar.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, una dintre ele decedând din cauza rănilor suferite.

După mai bine de şase ani de la producerea evenimentului, prima instanţă, respectiv Judecătoria Constanţa, a anunţat, pe data de 3 martie 2016, primele pedepse: şoferul automobilului marca Renault – 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. Vineri, judecătorii Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, au menţinut decizia Judecătoriei Constanţa.

Instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.